ΟΕΚ.png

Υβριδική Συνεδρία ΔΣ ΟΕΚ 31/7/2023

Ημέρα: Δευτέρα 31/07/2023, ώρα 17.00 – 17.30

Χώρος: Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου Λευκωσία

Παρόντες δια ζώσης: Α.Κωνσταντινίδου, Δ.Βόμβας
Παρόντες διαδικτυακά: Κ.Φερεντίνος, Γ.Ιωαννίδης,
Παρατηρητής: Ι.Στρούθος

Θέματα:

  • Θέμα 1ο Καταρτισμός σε σώμα
  • Θέμα 2ο Διάφορα

 

Θέμα 1ο. Καταρτισμός σε σώμα
.
Μετά την εκλογή της Αντιπροέδρου Δρ Αναστασίας Κωνσταντινίδου Παθολόγου Ογκολόγου στη θέση της Προέδρου της ΟΕΚ και την κένωση μίας θέσης στο ΔΣ ήταν αναγκαία τόσο η κάλυψη της κενής θέσης στο ΔΣ όσο και η ανακατανομή των θέσεων του Συμβουλίου.

Το ΔΣ ασκώντας το δικαίωμα που προκύπτει από το άρθρο 9(η) συμπλήρωσε την μια θέση που κενώθηκε στο ΔΣ διορίζοντας τον Δρ Ιωσήφ Στρούθο, 1ο επιλαχόντα κατά την εκλογική διαδικασία του Φεβρουαρίου 2022, ως μέλος του ΔΣ.

Ακολούθως λόγω κένωσης της θέσης του Αντιπροέδρου την οποία κατείχε η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος επανακαθορίστηκαν ως ακολούθως οι θέσεις στο ΔΣ:

Πρόεδρος:               Δρ Αναστασία Κωνσταντινίδου (Παθολόγος Ογκολόγος)

Αντιπρόεδρος:        Δρ Κωνσταντίνος Φερεντίνος (Αντινοθεραπευτής Ογκολόγος)

Γραμματέας:           Δρ Γιώργος Ιωαννίδης (Παθολόγος Ογκολόγος)

Ταμίας:                    Δρ Δημήτριος Βόμβας (Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος)

Μέλος:                    Δρ Ιωσήφ Στρούθος (Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος)

 

Θέμα 2ο. Διάφορα

Η Πρόεδρος αναφέρθηκε στην προσφορά του απερχόμενου Προέδρου Δρ Νίκου Κατωδρύτη, ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΟΕΚ διατελώντας Γραμματέας για τρείς θητείες, Αντιπρόεδρος για μία θητεία και Πρόεδρος για δύο θητείες. Η Δρ Κωνσταντινίδου εισηγήθηκε την αξιοποίηση της πολυετούς εμπειρίας, των γνώσεων και της εμπειρογνωμοσύνης του Δρ Κατωδρύτη ο οποίος είχε συμβάλει σημαντικά στην εύρυθμη διοικητική λειτουργία της ΟΕΚ, στην καθιέρωση της στην Κύπρο και διεθνώς ως Επιστημονικής Εταιρείας, στην αναβάθμιση των δύο Ογκολογικών Ειδικοτήτων και στην ομαλή ένταξη της Ογκολογίας στο Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ). Όλα τα μέλη του ΔΣ συμφώνησαν με την πρόταση.

Το ΔΣ αναγνωρίζοντας την προσφορά του Δρ Κατωδρύτη προς την Ογκολογία γενικά και την ΟΕΚ ειδικότερα, αποφάσισε ομόφωνα όπως του απονεμηθεί ένας τιμητικός τίτλος, ο οποίος και θα του επιτρέπει να λειτουργεί συμβουλευτικά προς το ΔΣ. Το ΔΣ εξουσιοδότησε την πρόεδρο να επανέλθει με συγκεκριμένη εισήγηση για τον ακριβή τίτλο, μετά και από επικοινωνία με τον δικηγόρο της ΟΕΚ για διευκρινήσεις.

Konstantinidou_Ioannidis.jpg